From The Blog

blogg

Hvordan lage en rose

I dag har jeg tenkt å forsøke å lære deg noe 🙂 Husker du barndommens plastelina- erfaring (eller modellkitt som vi kalte det)? Hvor du startet med flotte farger og til slutt endte opp med en stor brun klump…? Skuffelsen over å ikke få til noe var en ille følelse. Fimo, som jeg bruker, har i utgangspunktet omtrent samme konsistens som plastelina. Den er lett å jobbe med, vel å merke når man vet hvordan. Jeg har tenkt å vise deg hvordan du kan lage en rose. Jeg velger å bruke en mørk blå farge sammen med hvitt. Det finnes vel få blå roser, men etter litt prøving og feiling fant jeg ut at disse to fargene gir best kontrast på bildene. Da er jeg klar så nå setter jeg igang;

Moldiv_1393250853893 (1)

Jeg starter alltid øverst i venstre hjørne på bildene. Bilde 1; Start med en blå og en hvit bit Fimo. Bilde 2; Det første du skal gjøre er å lagen en «skinner blend», det er en teknikk for å blande farger og demo av dette finner du her Brett skinner blenden dobbel. Bilde 3; Kjør den gjennom pastamaskinen evt kjevle den til en lang smal strimle som er mørk i ene enden og lys i andre enden. Bilde 4; Her viser jeg hvordan du skal brette strimlen, brett som et trekkspill, og bruk fingrene til å lage alle fire ender jevne til slutt.

Moldiv_1393254003955

Bilde 1; Så brettes endene inn slik at den lyseste delen danner en kjerne. Bilde 2 og 3: Trill denne ut til en rull som er ca 1,5 cm i diameter og 20 cm lang. Denne deles i to 10 cm ruller. Den ene av dem deles i 5 deler, som på bilde 2. Den andre trilles enda tynnere slik at den blir 18 cm lang, som på bilde 3. På bilde 4 ser du hvordan de små 2 cm rullene skal se ut, 5 store og 9 små. Er du klar? Nå begynner det virkelig å skje noe her.

Moldiv_1393251053705

Nå skal du behandle alle 14 bitene på samme måte. Du tar hver av dem og legger de på bordet med den hvite stripen opp. Så klemmer du dem sammen slik at de får samme form som den jeg holder på bilde 2. På bilde3 ser du hvordan det ser ut når dette er gjort. Alle skal være like brede, men de 5 største er litt større i høyden enn de 9 små. På bilde 4 har jeg tatt en av de minste og brettet den slik at den får en blå kjerne og det dannes en hvit stripe i ytterkant. Dette er utgangspunktet for byggingen av rosen.

Moldiv_1393251162481

Bilde1; Nå bygger vi videre på rosen, fortsett rundt og rundt, lag på lag med de minste delene først. Bilde 2; Nå har jeg lagt på de største delene, pass på at de overlapper hverandre litt. Bilde 3; Rull ut en lang og tynn hvit rull. Denne skal brukes til å jevne ut rullen slik at den blir mest mulig rund. På min måtte jeg bygge med 3 små ruller i hver skjøt. Bilde 4; Når jeg har fylt ut ujevnhetene bruker jeg en trepinne (type grillspyd) til å lage et spor i den hvite stripen i rosens ytterkant, dette fylles også med en stripe hvit fimo. Dette er for å skape litt mer «liv» i rosen.

Moldiv_1393251287340

Bilde 1; nå skal rullen se omtrent slik ut. Bilde 2; Lag ett hvit flak, enten ved hjelp av pastamaskin eller med kjevle, ca 2 mm tykt og kle inn rullen med dette. Bilde 3; Slik ser rullen ut ferdig kledd. Det er nå en god ide å kna rullen litt, trykke den sammen litt FØR du begynner å trille den. Dette for at Fimoen skal få satt seg litt og at eventuell luft skal presses ut av den. Bilde 4; Nå har jeg knadd rullen godt før jeg trillet den til en rull som er 2 cm i diameter. Jeg er klar til å se resultatet, er du?

Voilá, her er mitt resultat:

Moldiv_1393251383004

Hvordan ble ditt resultat? Fikk du det til? Nå må du huske at jeg har jobbet mye og over tid med dette materialet. Resultatene kommer etterhver. Jeg håper i alle fall at du ikke endte opp med en brun klump 😀

Lykke til!!

 

Pin It

2 comments

 1. Nina - 25/04/2014 16:13

  Wow! Helt fantastisk! Noe så vakkert! Tror ikke jeg våger å prøve meg engang… Må si det igjen, noe av det vakreste jeg har sett! 🙂
  Håper du får en herlig helg 🙂

  Svar
  • Ella - 26/04/2014 16:45

   Hei og tusen takk! Du skal bare prøve, det verste som kan skje er at du ender opp med en mystisk brun klump 😉 Ønsker deg også en herlig helg!

   Svar

Have your say