From The Blog

blogg

Videre på egen hånd

Så var den store jobben med å etablere nettbutikk i kombinasjon med blogg kommet til et endepunkt. Jeg er, mer eller mindre, overlatt til meg selv. En litt tom og rar følelse brer seg, og det føles litt skremmende også. MEN jeg vet hva jeg holder på med og hva jeg helst vil gjøre. Jeg kjenner innimellom at lysten til å skape, støpe nye knapper, nye mønstre og søke ny inspirasjon er det som er selve drivkraften i det hele. Det er der jeg vil holde fokus. Jeg har underveis i prosessen som har vart i over et år kjent på at alt det andre som følger med bare er en klamp om foten. Min pådriver i prosjektet har vært utrolig nyttig for å forstå at skal jeg videre så må det jobbes på mange plan. Det nytter fint lite å sitte ved et bord å lage knapper hvis ikke alt det andre er på plass. Så, etter påtrykk fra en av dem som har troen på meg og mitt knappestøperi, var det bare å brette opp armene å begynne  med ny læring.

20130908_233441

Stadig nye mønstre blir til …

Med nettbutikken følger det mye annet, mye som skal stemme overens for at det hele skal fungere. Antallet knapper skal være riktig, de bør kategoriseres, nummereres og skal avbildes. Fotografering og omredigering har vært en del av det hele, dette er et område som jeg hadde lite kunnskaper på. Det skal legges inn stikkord, søkeord som gjør at internetts søkemototrer fanges i en liten knappestøpers univers. Jeg har vært svett, på tur å gi opp og kraftig stresset i perioder. Men, jeg øver, og har som mål å bli bedre. Nettbutikken er knyttet opp mot en betalingsløsning, og min mobiltelefon er i tillegg knyttet opp mot en kortautomat. Jeg går altså nå rundt med en betalingsterminal i lommen. Ting jeg ikke har tenkt på kunne gå an, går faktisk an. OG, jeg lærer!

Læringsverdien øker etterhvert som mitt eierskap til produktet blir tettere. Dette er mitt! Det er min verden og min drøm som er puttet inn i et redskap med en uendelighet av muligheter. Bare tenk på at det er skrudd sammen slik at hvis noen av dere liker noe av det dere ser her inne, så er det bare å trykke på en knapp så kan det hele spres utover Facebook eller Pinterest. For hver enkelt av dere betyr det bare et lite tastetrykk, men for en ydmyk knappestøper betyr det muligheter! For hver av dere som deler eller liker kan jeg anta at kanskje 5 av dine venner legger merke til dette. Mitt forrige blogginnlegg ble delt 161 ganger på Facebook, hvis teorien med at 5 av vennene la merke til det vil det si at det innlegget nådde over 800 mennesker! Derfor er hver og en av dere gull verdt for meg. På samme måte som skaperen av innholdet i verktøyet jeg bruker er gull verdt. Uten ham, ingen nettbutikk, ikke enda ihvertfall.

Bloggen, som også er en del av helheten, skal jeg bruke på samme måte som før. Her deler jeg tanker og erfaringer med dere etterhvert som veien går videre. Det vil bli alt fra det rent tekniske med knappestøping til tanker som opptar en knappestøper. Jeg håper å treffe med temaer og historier som opptar også deg. Er du ny her inne? Velkommen til å lese «gamle» blogginnlegg, jeg tror det kan være noen godbiter der som er verdt å lese 🙂

Denne høsten har jeg takket ja til to arrangementer som har passet inn i min tidsplan. Jeg skal delta på et helt lokalt arrangement neste lørdag, på Fårebygget her i Kvæfjord hvor Husflidslaget har strikkekafé. Det blir spennende og gøy å få være med på et lokalt arrangement. Det er første gangen ved siden av de åpningsdagene jeg har hatt selv da.

Det andre arrangementet jeg har takket ja til er «Jul i stua» på Sortland i november. Dette skal jeg si mer om når det nærmer seg.

Nå skal jeg vie litt tid til noen flere knapper, jeg har noen nye idéer som skal prøves ut. Så får vi se hvor langt jeg kan nå. Kanskje er knappeverdenen uendelig …!

 

 

Pin It

Have your say